• 13 de juny de 2020

  Carn Curada

  Qualsevol persona que haja pres el risc de menjar ales de pollastre d'aspecte dubtós en una barbacoa mal atesa sabrà que el menjar mal preparat suposa una amenaça per a la salut. La triquinosi és una malaltia més comuna en països en desenvolupament, causada pel cuc nematode paràsit Trichinella spiralis, que es cola al cos a través de la carn poc cuita, en particular la carn de porc. Es veu com una amenaça que està reapareixent, així que els científics estan investigant molècules a les quals podria dirigir-se una potencial vacuna. Un nou estudi va observar una proteïna, TsASP2 (verda en les larves de la imatge), i la va trobar al cos del paràsit en totes les etapes del seu desenvolupament. La prevenció de la producció de TsASP2 va reprimir la invasió de l'intestí per part del paràsit, i el desenvolupament superior d'aquells que ja s'havien establit. Si una vacuna poguera bloquejar el comportament d'aquesta proteïna, podria evitar que el paràsit s'enganxara i proporcionar, així, protecció als fanàtics de les barbacoes i de menjar carn arreu del món.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Jia Xu i col·laboradors
  Department of Parasitology, Medical College, Zhengzhou University, Zhengzhou, Xina
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Neglected Tropical Diseases, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.