• 15 d'agost de 2020

  Il·luminació en Micròglia

  Les cèl·lules de micròglia del cervell tenen diverses funcions: des de suportar neurones i lluitar contra els microbis fins a eliminar les deixalles i les neurones mortes. Durant molts anys, vam pensar que totes les micròglies realitzen aquests diferents papers. Tanmateix, els científics recentment han demostrat que hi ha en realitat dos tipus de micròglia. Utilitzant la citometria de flux d'imatge per estudiar la micròglia en cervells animals (exemples de cèl·lules que es mostren ací en cada columna), van trobar que el 70% de la micròglia era "positiva per autofluorescència" (columnes mitjanes), cosa que significa que absorbien llum i emetien certs colors. El 30% restant no va emetre llum (columnes esquerra i dreta). Aprofundint més, lequip va trobar que en comparació amb la micròglia negativa per autofluorescència, la micròglia positiva per autofluorescència contenia més proteïnes que ajuden a emmagatzemar i esborrar els residus cel·lulars. Aquestes micròglies podrien constituir la clau de noves teràpies que eviten lacumulació de residus cel·lulars, que es coneix que condueixen a malalties del cervell a mesura que envellim.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge adaptada del treball de Jeremy Carlos Burns i col·laboradors
  Multiple Sclerosis & Neurorepair Research Unit, Biogen, Cambridge, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicada en eLife, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.