• 14 d'agost de 2020

  Protecció Embaràs

  Nou mesos dembaràs produeixen una poca vida i tota lalegria (i el treball dur) que comporta. Però el procés també proporciona un avantatge menys evident: les dones que han estat embarassades abans dels 25 anys tenen un risc de desenvolupar càncer de mama un 30% més baix. Per entendre per què és així, i potser un dia replicar aquest benefici per a altres, els investigadors van estudiar el comportament molecular de les cèl·lules mamàries de ratolins embarassades. Van trobar que l'embaràs demana a les cèl·lules que emboliquen de forma ajustada part del seu ADN que conté un gen que pot causar càncer anomenat cMYC (roig), bloquejant-lo i prevenint que siga activat, de manera que es redueixen les possibilitats de càncer. El següent pas és examinar el procés del teixit mamari humà al laboratori (a la imatge, amb cMYC en roig i diferents tipus de cèl·lules mamàries en verd i blau) i veure si el procés pot ser replicat per a altres dones.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Chen Chen, relativa a l'investigació de Mary J. Feigman, Matthew A. Moss i Chen Chen, i col·laboradors
  Cold Spring Harbor Laboratory, Cold Spring Harbor, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.