• 12 de abril de 2015

  Imants Musculars

  Les distròfies musculars (DMs) afecten a la vida de prop de 70.000 persones al Regne Unit, causant un debilitament muscular progressiu i, de vegades, la mort primerenca. Aquestes seccions transversals de les cuixes dels pacients amb distròfia muscular de les extremitats (LGMD), que majoritàriament afecten els músculs de les cames i els braços, es van fer amb ressonància magnètica. A la part inferior dreta es troba el múscul d'una persona sana, mentre que els altres són persones que pateixen LGMD en diversos estadis. A mesura que avança l'afecció, el múscul (zones fosques) se substitueix per greixos (zones més pàl·lides). L'anàlisi d'aquestes imatges revela quins músculs en particular es veuen afectats i quan; i com la malaltia difereix en homes i dones. Les DMs són actualment incurables, i la de Duchenne és una de les més greus; aquesta informació, per tant, ajudarà els metges a avaluar l'afecció d'un pacient i la seua reacció davant possibles tractaments. Les biòpsies i els controls del caminar, que actualment s'utilitzen, són més invasius i esgotadoros, de manera que la ressonància magnètica serà més convenient per als pacients.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de Kieren G. Hollingsworth i col·laboradors
  Newcastle University, Regne Unit
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS One, febrer de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.