• 16 de març de 2016

  Implosió Nuclear

  Aquestes formes esponjoses son nuclis, els xicotets centres de comandament que trobem en moltes de les nostres cèl·lules. Tanmateix, no hi ha DNA important dins d'aquests mentres estan sent esclafats, el qual és un alleujament enorme. Els investigadors van utilitzar un model matemàtic per espentar aquests nuclis 'virtuals' a la destrucció, examinant com la creixent pressió ambiental (d'esquerra a dreta) arruga i deforma la membrana nuclear de diferents gruixos (de dalt a baix). L'equip creu que mentre que les cèl·lules es mouen, forces turbulentes arriben a l'interior del nucli. Això pot causar el que els matemàtics anomenen una bifurcació, un canvi dramàtic inesperat, en aquest cas al punt on fins i tot la més gruixuda de les cèl·lules comença a cedir sota pressió. Com la forma del nucli afecta la maquinària genètica delicada del seu interior és una qüestió clau, i una que podria revelar com les cèl·lules manegen tantes pressions quan es prenen decisions de vida o mort.

  Escrit per John Ankers
  Imatge del treball de Dong-Hwee Kim i col·laboradors
  Johns Hopkins Physical Sciences-Oncology Center, Johns Hopkins University, Baltimore, MD, EUA
  Imatge reproduida amb el permís de The Journal of Cell Science, publicat per The Company of Biologists LTD © 2015
  Publicat en Journal of Cell Science, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.