• 14 de març de 2018

  Infortuni Microbià

  No hi ha genys atractiu sobre els fongs a les ungles dels dits (a la fotografia) i, desafortunadament per a aquests microbins, això és literalment una realitat. Investigacions indiquen que aquests fongs amants dels peus, Trichophyton rubrum, pot ser que siguen completament asexuals. El problema és, si els membres d’una espècie no es dediquen a negociar, eixa espècie està condemnada al fracàs. Mentre que els humans sempre es reprodueixen sexualment, moltes espècies tenen ambdós mètodes de reproducció, asexual i sexual. Com la reproducció sexual requereix menys energia i cap parella, moltes espècies depenen molt d’aquests mètode. I, en alguns pocs casos estranys, una espècie pot perdre la capacitat de reproduir-se sexualment. Sense variació genètica –el propòsit del sexe– aquest tipus d’espècies tenen un gran risc d’extingir-se. Així que són males notícies per T. rubrum, però bones per als human que sofrixen les conseqüències d’aquesta plaga. Donat que els fongs són tan similars genèticament, qualsevol nou medicament desenvolupat que cure una infecció, deuria servir en contra de totes les altres.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Wenjun Li i Joseph Heitman, Duke University, i Valerie Lapham, North Carolina State University
  Broad Institute, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Wenjun Li, Joseph Heitman i Valeria Lapham
  Investigació publicada en Genetics, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.