-
23 de novembre de 2016
Interfície Neuromuscular
Les neurones (en verd a la foto) s'acoblen amb les cèl·lules musculars en unes unions anomenades sinapsis (en roig). Aquestes unions són essencialment els llocs de comunicació, on els nervis alliberen substàncies químiques (neurotransmissors) que indiquen als músculs individuals que es contraguen. Per dir-ho d'una altra manera, les sinapsis neuromusculars permeten al cervell dir-li al cos què ha de fer –ballar, saltar, respirar, parpellejar, el que siga. Durant anys, es creia que un neurotransmissor –l’acetilcolina– controlava el desenvolupament d'aquestes unions, que es completa dins de les primeres setmanes de vida. Però ara els científics han descobert que un segon factor –el glut amat– també és requerit. El glutamat és, de llarg, el neurotransmissor més abundant en el cervell, però fins ara el seu paper en la formació de la unió neuromuscular havia estat passat per alt. Després d'una lesió nerviosa greu, el restabliment de les vies de desenvolupament es considera necessari per a la regeneració de connexions trencades. Per tant, els resultats suggereixen que la manipulació de la senyalització del glutamat pot ser un mitjà valuós i inexplorat per al tractament de pacients amb paràlisi.
Escrit per Ruth Williams
Programa en Neurociència, University at Buffalo, NY, EUA
Investigació publicada en The Journal of Neuroscience, agost de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.