• 29 de gener de 2020

  Interrompent l'Interruptor

  Hi ha ací un misteri: si cada cèl·lula d'un embrió en desenvolupament té els mateixos gens, ¿per què totes elles provenen d'un mateix ou fecundat, llavors com se les poden arreglar per construir tants teixits i estructures diferents? La resposta recau en els 'interruptors de control' genètics que activen i inactiven cada gen en el moment i lloc adequat. Cada gen té múltiples interruptors, treballant tots junts en diverses combinacions per a crear els complexos patrons d'activitat gènica requerits per a construir un organisme sencer des d'una simple cèl·lula. Per entendre més sobre que fa cada interruptor, els investigadors estan creant embrions de mosques del vinagre amb combinacions d'interruptors alterats. Les imatges de la fila de dalt són embrions normals de mosca, mostrant els patrons d'activitat de certs gens, mentre que els panells inferiors corresponen a embrions amb interruptors manipulats. L'anàlisi minuciós dels patrons revela exactament quins interruptors són els responsables de l'activació de gens en diferents parts de l'embrió.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Leslie Dunipace, Zsuzsa Ákos i Angelike Stathopoulos
  California Institute of Technology, Pasadena, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicada en PLOS Genetics, desembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.