• 24 de novembre de 2017

  Invasió Perifèrica del Puerto

  El virus del Zika pot travessar la placenta causant danys cerebrals en nadons en desenvolupament, ja que infecta el sistema nerviós central –les neurones del cervell i de la medul·la espinal. Però encara no es coneix si el virus pot també infectar els nervis que s’estenen al llarg dels nostres cossos, el nostre sistema nerviós perifèric. Alguns xiquets i adults que contrauen el Zika experimenten símptomes que suggereixen que els nervis perifèrics estan involucrats, incloent-hi dolor als ulls i a l’estómac, i diarrea. Ara, nous descobriments mostren que el virus pot infectar nervis perifèrics. Els investigadors van infectar neurones perifèriques d’humans amb una soca de Zika aïllada del brot de Puerto Rico a 2015. En la imatge es mostren les cèl·lules sanes (roig, esquerra), aquelles tractades amb baixa dosi de virus (centre) i aquelles tractades amb una dosi més alta (dreta). Les partícules víriques (verd) s’acumularen al voltant de cada nucli cel·lular (blau) i van provocar la mort de la cèl·lula.

  Escrit per Deborah Oakley
  Imatge del treball de Yohan Oh i col·laboradors
  Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA i altres
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2017
  Publicat en Nature Neuroscience, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.