• 23 de novembre de 2017

  Ulls Biònics

  Aquests cirurgians estan duent a terme el meticulós procés d’inserció d’un implant retinal –un sensor electrònic diminut que és un sistema de visió electrònica per als cecs. Aquests dispositius treballen capturant informació lluminosa i convertint-la en senyals elèctrics que viatgen pel nervi òptic fins al cervell, on són interpretades com a imatges. Sona com a una solució de ciència-ficció per a la pèrdua de visió, però existixen algunes limitacions. Encara que els implants retinals fan servir els nervis de l’ull que encara queden intactes, no són aptes per a tots els tipus de ceguera. La resolució també és molt baixa –alguns centenars de píxels en comparació amb els diversos milers que són necessaris per a reconéixer una cara. Els implants actuals encara es troben lluny de restaurar completament la visió, però permeten a la gent percebre formes i ombres. Però a mesura que la tecnologia millora i més píxels siguen afegits, hi ha esperança per a què una imatge més nítida emergisca de la foscor.

  Escrit per Kat Arney

  Image de Jonathan Brett
  Aquesta imatge és una de les finalistes del concurs International Images for Science 2017, organitzat per la Royal Photographic Society i patrocinat per Siemens com a part del Curiosity Project
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.