-
13 d'octubre de 2019
Invasió Prematura
Fer un nadó és més que les cèl·lules embrionàries. Aquesta imatge mostra una secció transversal a través de l'úter d'un ratolí, aproximadament a meitat de l'embaràs. Les motes de color verd brillant són cèl·lules mare que originalment provenien de la medul·la òssia, però que han estat reclutades en un teixit conegut com decídua, que té un paper vital per ajudar al fetus en desenvolupament a implantar-se a l'úter i sostenir-lo a mesura que creix. Ja es sabia que aquestes cèl·lules de la medul·la òssia es transformaven en sang o altres teixits, però aquesta és la primera vegada que s'ha demostrat que tenen un paper durant l'embaràs. Els ratolins amb una versió defectuosa d'un gen que està actiu en les cèl·lules de la medul·la òssia no poden quedar embarassades, però poden concebre després de rebre un trasplantament de medul·la òssia de ratolins no afectats. Els resultats poden ajudar a explicar per què algunes dones tenen avortaments involuntaris recurrents i desenvolupar possibles formes de salvar aquests embarassos en el futur.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Reshef Tal i col·laboradors/es
Department of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Sciences, Yale School of Medicine, New Haven, CT, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS Biology, setembre de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.