• 12 d'octubre de 2019

  Què Sabem del Ratolí

  El cervell és la casa de milions de neurones – les seues diferents estructures en forma d'arbre es ramifiquen a través de les àrees del cervell en un 'bosc' de connexions divers, ajudant a processar informació, coordinar les nostres accions i formar records. Utilitzant virus per il·luminar neurones individuals de ratolins, el projecte MouseLight està construint un model 3D del cervell, unint imatges de microscòpia de cèl·lules brillants usant algoritmes per traçar els seus camins. Recentment, passant la marca de les 1000 neurones, el projecte revela que algunes àrees del cervell tenen grups de neurones similars, mentre que altres regions estan formades per una barreja. Amb l'objectiu de comprendre aquesta organització complexa, la base de dades continua creixent: a la imatge milers de neurones parpellegen en el seu lloc en una reconstrucció en 3D, el que se suma a la longitud total de més de 87 metres de neurones mapejades dins d'un cervell de la mida d'una bombeta.

  Escrit per John Ankers

  Vídeo del projecte MouseLight, Janelia Research Campus
  Howard Hughes Medical Institute, Janelia Research Campus, Ashburn, VA, EUA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Recerca publicada en Cell, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.