• 6 de maig de 2021

  Invertint l'Script

  Per lluitar contra amenaces específiques, el sistema immunitari presenta una defensa sofisticada, recollint marcadors de patògens o antígens per elaborar una resposta concreta contra ells. Unes cèl·lules immunes conegudes com les cèl·lules dendrítiques tenen un paper fonamental en aquest procés: generen antígens per activar les cèl·lules T, les quals destrueixen tot el que reconeixen com el mateix patogen. En una investigació recent sobre els activadors especialment efectius de cèl·lules T, les cèl·lules dendrítiques convencionals de tipus 1 (cDC1s), s'ha trobat que una proteína que regula l'expressió d'altres gens, com ara el factor de transcripció DC-DCRIPT, és essencial per a la seua funció immune. Les cDC1s desenvolupades sense DC-SCRIPT (resaltada a les cDC1s en roig, al costat de les cèl·lules T en blau) tenien una menor capacitat per interactuar adequadament amb antígens, perjudicant la seua efectivitat contra una malaltia. A l'hora que el nostre coneixement sobre les cèl·lules dendrítiques augmenta, els investigadors esperen trobar maneres d'estimular la producció d'un major nombre de cèl·lules dendrítiques funcionals per tal d'augmentar les defenses del cos contra virus o càncer.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge de Shengbo Zhang i Wang Cao, WEHI
  Walter and Eliza Hall Institute (WEHI) of Medical Research, Parkville, VIC, Austràlia
  Drets de la imatge dels autors originals
  Investigació publicada en Science Immunology, abril de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.