• 5 de maig de 2021

    Reconeixement Immune

    Nascut aquest dia en 1928, el professor Avrion Mitchison es troba darrere de molts descobriments importants sobre el sistema immune. En la dècada de 1950 va ser el primer en adonar-se que eren els limfòcits i no els anticossos que es generaven els que provocaven que els sistemes immunes dels receptors rebutjaren els trasplantaments. També va comprovar que la tolerància immunològica es podia acumular amb el pas del temps, trobant maneres de distingir entre diferents tipus de cèl·lules immunes, i va mostrar com aquestes treballaven unides per protegir-nos front a malalties. En la dècada de 1990 va canviar el seu enfocament per entendre què ocorria quan el sistema immune atacava el nostre propi cos causant afeccions com ara l'artritis reumatoide, i va guanyar el Novartis Prize for Basic Immunology l'any 1995. El seu treball no només ha aportat llum a les complexitats del funcionament del sistema immune, sinó que també va fonamentar el desenvolupament d'immunoteràpies que canvien la vida.

    Escrit per Kat Arney

    Cortesia de la imatge de Matthew Mitchison
    Propietat de la imatge de Matthew MitchisonQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.