• 6 de novembre de 2018

  Investigacions Immunològiques

  Aquesta mostra és d'un tumor extirpat quirúrgicament, el qual ha crescut en el fetge d’un pacient després de fer metàstasi d’un càncer colorectal. Els colors roig i verd identifiquen un assortiment de cèl·lules immunitàries que s’han infiltrat en la massa tumescent. Els científics estan examinant la manera per la qual el sistema immunitari d’una persona interacciona amb els tumors, amb la intenció d’entendre com és possible que certes cèl·lules escapen de la detecció immunitària i continuen creixent, distribuint-se i colonitzant d’una manera aparentment descontrolada. Una nova investigació demostra que, de fet, el sistema immunitari mateix participa en organitzar l’evolució de tumors i dirigir la selecció d’eixes cèl·lules evasives. Amb una comprensió més ampla de les interaccions entre el sistema immunitari i els tumors, i com es desenvolupen cèl·lules metastàtiques que eviten el procés immunitari, els investigadors esperen crear teràpies millor dirigides, capaces de rastrejar i eliminar aquestes amenaces metastàtiques.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Mihaela Angelova i col·laboradors
  INSERM, Laboratory of Integrative Cancer Immunology, Sorbonne Université, Sorbonne Paris Cité, Université Paris Descartes, Université Paris Diderot, Centre de Recherche des Cordeliers, Paris, França
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2018. Reproduït amb consentiment
  Publicat en Cell, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.