• 7 de novembre de 2018

  Senyals Primerenques

  La malaltia d’Alzheimer comença a destrossar el cervell prou abans que els pacients comencen a experimentar pèrdues de memòria. En un món ideal, els tractaments presimptomàtics podrien alentir o fins i tot aturar l’eventual i irreversible degeneració del teixit cerebral. Desgraciadament, aquestes etapes primerenques solament poden ser detectades post mortem, en general, buscant embolics neurofibril·lars (mostrats en roig en aquesta secció cerebral); aquests grups de proteïnes són uns dels primers signes biològics de l’aparició de la malaltia. No obstant això, els científics han demostrat recentment que podrien haver-hi també senyals psiquiàtrics. Analitzant els cervells post mortem, l’equip va trobar que els individus que no havien començat a experimentar pèrdues de memòria però que tenien embolics neurofibril·lars a una regió particular del cervell eren més susceptibles de sofrir ansietat, canvis en l’apetit, dificultat a l’hora de dormir, i depressió. Alguns símptomes no són necessàriament causals però podrien estar advertint-nos que la malaltia està augmentant la velocitat, cosa que dóna esperances de la possibilitat d’un diagnòstic precoç i, fins i tot, noves teràpies per a frenar la seua aparició.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del Grinberg Lab, UCSF
  Memory and Aging Center, Weill Institute for Neurosciences, University of California, San Francisco, San Francisco, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en el Journal of Alzhrimer’s Disease, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.