• 03 de octubre de 2022

  Jove al Cervell

  Envellir és inevitable i universal, però entendre els processos biològics darrere podria ajudar a facilitar l'experiència i previndre algunes afeccions no desitjades que, sovint, venen amb l'edat. El nostre sistema immunitari envellix amb el nostre cos, però el paper que això juga roman incert degut a què manquem de bones plataformes per a investigar les interaccions entre el sistema immunitari i els nostres òrgans, particularment el cervell, en el laboratori. De mode que els investigadors han desenvolupat un organoide de cervell humà – una estructura impresa en 3D en la qual les neurones i les estructures poden créixer i ser observades (en la imatge, amb neurones madures (de color verd) i en desenvolupament (de color rosa)). Les cèl·lules immunitàries de donants joves i majors es van implantar en l'organoide, i els marcadors de l'envelliment van aparéixer en les neurones exposades a cèl·lules més velles, suggerint que el sistema immunitari dirigix de forma activa alguns dels canvis que ocorren en el cervell a mesura que envellim, demostrant el potencial d'aquesta plataforma per a experiments posteriors.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Zheng Ao i col·laboradors
  Department of Intelligent Systems Engineering, Indiana University, Bloomington, IN, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Advanced Science, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.