• 4 d'octubre de 2022

  Robot Segur

  És poc probable que una persona descrita com a robòtica siga accessible i resulte fàcil de parlar amb ella. Un robot real, en canvi, són totes dues coses segons els científics que estudien psicologia infantil. En un estudi a petita escala amb menys de trenta xiquets, aquest xicotet i simpàtic robot (a la foto) es va programar per fer una sèrie de preguntes relacionades amb la salut mental. Cada xiquet es va quedar sol amb el robot i podia respondre les preguntes verbalment o podia interactuar amb el robot mitjançant sensors a les mans i als peus; mentre que els investigadors i un pare o tutor observaven des d'una habitació separada. En molts casos, els xiquets estaven més disposats a compartir informació amb el robot que amb un adult o mitjançant un qüestionari, potser perquè veien el robot com un joguet i poc intimidant. Siga quin siga el motiu, la troballa suggerix que aquests robots, tot i que no substituïxen psicoterapeutes professionals, podrien ser eines útils per ajudar els xiquets a obrir-se i sentir-se còmodes.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Rachel Gardner
  Investigació de N Abbasi i col·laboradores, Gunes Lab, Department of Computer Science and Technology, University of Cambridge, Cambridge, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per Rachel Gardner
  Investigació presentada al 31st IEEE International Conference on Robot & Human Interactive Communication

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.