• 4 de març de 2016

    La Conversió del Cuc

    ¿Pensaves que el teu sistema immunològic et manté sempre fora de perill? Aquest cuc és la larva del paràsit Trichinella spiralis, que infecta molts animals i es pot transmetre als humans a través de carn contaminada. Les larves excaven dins de les cèl·lules del múscul esquelètic, i les fan formar una estructura protectora anomenada cèl·lula nodrissa on elles poden desenvolupar-se. Els investigadors han descobert que un tipus de glòbuls blancs anomenats eosinòfils en realitat ajuden a créixer al paràsit, en lloc de desfer-se'n d’ell: sense eosinòfils que porten actius gens IL-4 i STAT6, les larves no es desenvolupaven correctament. Els eosinòfils també van impedir que altres components del sistema immunitari causaren inflamació al múscul després que la larva hagués establert la seva residència, i van permetre que la cèl·lula nodrissa s'abastira d'una gran quantitat de glucosa del múscul circumdant per tal de ser utilitzada pel paràsit. El paràsit empra el sistema immunitari de l'hoste pels seus propis fins, però ara que sabem açò potser pugam aturar-lo.

    Escrit per Esther Redhouse White
    Imatge de Daniel Beiting
    Baker Institute for Animal Health, College of Veterinary Medicine, Cornell University, Ithaca, Nova York, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Investigació publicada en PLoS Pathogens, desembre 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.