• 20 de gener de 2021

  La Gran Divisió

  La divisió cel·lular - separar una cèl·lula en dues - és el procés més fonamental de la vida. Tot ésser viu en depèn, des dels bacteris més petits fins a la balena més gran, i és de vital importància que les cèl·lules es dividixen adequadament quan i on són necessàries. Els problemes amb la divisió cel·lular en animals poden provocar parts del cos deformades o que falten, mentre que la proliferació excessiva conduïx al càncer. Aquestes imatges mostren cèl·lules mare en els cervells de mosques del vinagre en desenvolupament, tenyides utilitzant pigments fluorescents que destaquen diferents estructures. Els investigadors han descobert que les alteracions en un gen anomenat Mms19 provoquen canvis en la divisió cel·lular, cosa que provoca cervells anormalment petits (panells central i dret) en comparació amb les mosques normals (esquerre). Aquest és un nou paper de Mms19, que anteriorment estava implicat en la reparació de l’ADN danyat, obrint noves i emocionants vies per estudiar i potencialment tractar les afeccions de salut humana causades per la divisió cel·lular defectuosa, com el càncer o les malalties cerebrals.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Rohan Chippalkatti, Boris Egger i Beat Suter
  Cell Biology, University of Bern, Berna, Suïssa
  Imatge publicada originalment amb Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, novembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.