• 09 de juliol de 2022

    La Natura Morta

    Els artistes compten amb una gran varietat de tons i matisos per dibuixar sobre llenç. Però "pintar" la vida real perquè puga vore's sota un microscopi normalment té les seues limitacions. L'ús de tincions fluorescents de colors brillants per a destacar estructures biològiques específiques només és útil si després es poden separar per les seues propietats cromàtiques úniques (els seus espectres). Però quan tenim colors similars, això es convertix en un desafiament, especialment en el cervell, on els espectres poden canviar en diferents teixits. Ací, els investigadors utilitzen la tècnica PICASSO, la qual els permet utilitzar molts colors diferents en una secció de cervell d'un ratolí tenyida. El secret és la informació mútua, és a dir, quanta "informació" d'un color es filtra en l'espectre d'un altre. En dissenyar programes per a minimitzar aquesta superposició durant l'anàlisi, els científics detecten diferents mescles en estructures pròximes, la qual cosa podria expandir la paleta de colors disponibles per a pintar la vida microscòpica immòbil i no tan immòbil.

    Escrit per John Ankers
    Vídeo del treball de Junyoung Seo, Yeonbo Sim i Jeewon Kim, i col·laboradors
    Department of Materials Science and Engineering, Korea Advanced Institute of Science and Technology, Daejeon, Corea
    Vídeo publicat originalment sota llicència una Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Nature Communications, maig de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.