-
28 de setembre de 2018
La Porta de l'Audició
Enrotllades en aquesta forma de closca de color verd i roig, amagades al fons de l'orella interna hi ha moltes cèl·lules ciliades menudes. Durant anys, els científics han sabut que aquestes cèl·lules detecten i convertixen sons i moviments en senyals que el cervell pot entendre. No obstant això, no havien pogut explicar-ho, fins ara. Recentment, un equip ha demostrat que és probable que la responsable siga una proteïna sensorial anomenada TMC1. TMC1 crea una ''porta'' que s'activa pel so i pel moviment a les cèl·lules ciliades de l'orella interna, la qual cosa convertix els moviments mecànics en senyals elèctrics. Aquests senyals recorren els nervis fins a la regió cerebral adequada, permetent la nostra audició i equilibri. El descobriment d'una proteïna sensorial com TMC1 no té res de nou, ja que s'han trobat molècules similars en la majoria dels nostres altres sentits. Tanmateix, amb la proteïna sensorial auditiva finalment identificada, en el futur, podrem veure els tractaments de pèrdua d'audició adreçats específicament a aquest important sistema.
Escrit per Gaëlle Coullon
Imatge del Holt Lab, Harvard Medical School
Department of Neurobiology and Howard Hughes Medical Institute, Harvard Medical School i Departments of Otolaryngology and Neurology, Boston Children’s Hospital i Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
Investigació publicada en Neuron, agost de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.