• 27 de setembre de 2018

  Passadissos Ocults

  La gestió acurada de les respostes immunitàries a la lesió i a la infecció és fonamental per a la supervivència: durant la inflamació, les cèl·lules immunitàries es reuneixen a les àrees danyades per defensar el cos, però una resposta excessiva també pot ser perillosa i amenaçar les funcions dels òrgans. Per explorar les respostes inflamatòries amb major detall, els investigadors treballen amb cèl·lules immunitàries, neutròfils, etiquetades amb diferent colors, procedents de la medul·la de diferents ossos dels ratolins. Després d'un accident vascular cerebral, es va trobar que les cèl·lules immunitàries reclutades al cervell provenien principalment de la medul·la òssia del crani, arribant al cervell a través de canals microscòpics. Es mostra ací, a la fotografia d'un crani de ratolí, unint la medul·la òssia (per damunt) a la superfície interna del crani (per baix), aquests canals permeten una comunicació ràpida entre el cervell i la medul·la òssia. Tot i que encara no sabem si les cèl·lules immunitàries viatgen al llarg d'aquests canals en humans com ho fan en ratolins, l'estudi d'aquestes connexions podria ser important per entendre la regulació de la inflamació en el cervell.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Fanny Herisson i col·laboradors
  Center for Systems Biology, Department of Imaging, Massachusetts General Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2018
  Publicat en Nature Neuroscience, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.