• 02 de desembre de 2022

  La Temporització ho és Tot

  Passar de l'òvul fecundat a la descendència requerix precisió militar i la coordinació de molts aspectes diferents, especialment durant els primers dies després de la fecundació. Moltes molècules han d'estar al lloc correcte en el moment adequat perquè el procés puga passar perfectament d'una etapa a la següent. Una etapa important del desenvolupament s'anomena gastrulació (que ocorre en aquest vídeo en bucle). Aquest és el procés en què una capa bidimensional de cèl·lules es reorganitza i fa contorsions convertint-se en una estructura amb múltiples capes. Això vol dir que l'embrió sap com fabricar l'intestí a la part interna per exemple, i la pell a l'externa. Aquest patró de l'embrió és fonamental per a l'èxit, i ara uns investigadors han descobert que una proteïna anomenada Wnt11b és crucial per a la temporització de la gastrulació. Utilitzant embrions de granota, els investigadors van eliminar Wnt11b, provocant un retard en la gastrulació (a la dreta) en comparació amb els embrions normals (a l'esquerra). Sense Wnt11b, la temporització del desenvolupament és inadequada.

  Escrit per Sophie Arthur
  Vídeo de Douglas W. Houston i col·laboradors
  Department of Biology, The University of lowa, 257 BB, lowa City, IA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Development, setembre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.