• 01 de desembre de 2022

  Nervis Dolents

  El càncer sol produir dolor, reduint la qualitat de vida de la persona i, fins i tot, les seues probabilitats de supervivència. Estudis recents han demostrat que tumors poden atraure el creixement de nervis al seu voltant i a través d'ells. Encara que el procés està relacionat amb mals resultats, no sabem com ocorre o com afecta al dolor del càncer. Ací, es poden veure cèl·lules en un tumor d'un càncer de pulmó de ratolí - els colors descriuen cada tipus de cèl·lula i la seua història. Les cèl·lules en groc i taronja es comporten com a neurones, però en origen eren macròfags, un tipus de cèl·lula immunitària. Els investigadors han descobert per primera vegada que els macròfags als tumors poden realitzar aquesta transició. Transferint aquestes cèl·lules similars a neurones a ratolins amb càncer incrementa la seua resposta al dolor, suggerint que tenen un paper central al dolor del càncer. Els científics també han identificat una proteïna clau en el desenvolupament de la transició; trobar medicaments que la bloquegen podria oferir un alivi per a pacients de càncer.

  Escrit per Henry Stennett
  Imatge del treball de Philip Ciu-Tsun Tang i col·laboradors
  Department of Anatomical and Cellular Pathology, Tate Key Laboratory of Translational Oncology, The Chinese University of Hong kong, Hong Kong
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Science Advances, octubre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.