• 13 de febrer de 2022

  Laboratori de Ratpenats

  Implicats de manera infame en la pandèmia de la COVID-19, els ratpenats poden albergar molts virus perillosos per als humans, des dels coronavirus fins a l'Èbola, però ells rarament es veuen afectats. Com que estudiar ratpenats al laboratori és tot un repte, la seua resiliència extraordinària continua sense entendre's del tot. Els investigadors estan treballant per descobrir-ho, desenvolupant mètodes per a cultivar cèl·lules de ratpenat en estructures 3D autoorganitzades, o organoides, els quals proporcionen una visió més realista de les interaccions virals amb òrgans de ratpenat, en comparació amb els cultius cel·lulars tradicionals. Més recentment, els organoides (a la foto) es van desenvolupar a partir de cèl·lules dels intestins d'un megaratpenat, Rousettus leschenaultii. Després de confirmar que contenen cèl·lules intestinals típiques dels ratpenats, les proves inicials suggereixen que aquests organoides són susceptibles a la infecció amb l'orthorevirus Pteropine, que pot causar malalties respiratòries en humans, però no s'infecten amb SARS-CoV-2. Ampliant l'enfocament a altres òrgans del ratpenat i virus ajudarà a entendre com i quan pot ocórrer la infecció i, amb sort, descobrirà molts secrets de la immunitat dels ratpenats.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del treball de Mohamed Elbadawy i Yuki Kato, i col·laboradors/es
  University of Agriculture and Technology, Fuchu, Tokyo, Japó
  Imatge publicada sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en International Journal of Medical Sciences, octubre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.