• 13 de febrer de 2022

    Laboratori de Ratpenats

    Implicats de manera infame en la pandèmia de la COVID-19, els ratpenats poden albergar molts virus perillosos per als humans, des dels coronavirus fins a l'Èbola, però ells rarament es veuen afectats. Com que estudiar ratpenats al laboratori és tot un repte, la seua resiliència extraordinària continua sense entendre's del tot. Els investigadors estan treballant per descobrir-ho, desenvolupant mètodes per a cultivar cèl·lules de ratpenat en estructures 3D autoorganitzades, o organoides, els quals proporcionen una visió més realista de les interaccions virals amb òrgans de ratpenat, en comparació amb els cultius cel·lulars tradicionals. Més recentment, els organoides (a la foto) es van desenvolupar a partir de cèl·lules dels intestins d'un megaratpenat, Rousettus leschenaultii. Després de confirmar que contenen cèl·lules intestinals típiques dels ratpenats, les proves inicials suggereixen que aquests organoides són susceptibles a la infecció amb l'orthorevirus Pteropine, que pot causar malalties respiratòries en humans, però no s'infecten amb SARS-CoV-2. Ampliant l'enfocament a altres òrgans del ratpenat i virus ajudarà a entendre com i quan pot ocórrer la infecció i, amb sort, descobrirà molts secrets de la immunitat dels ratpenats.

    Escrit per Emmanuelle Briolat

    Imatge del treball de Mohamed Elbadawy i Yuki Kato, i col·laboradors/es
    University of Agriculture and Technology, Fuchu, Tokyo, Japó
    Imatge publicada sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
    Publicat en International Journal of Medical Sciences, octubre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.