• 14 de febrer de 2022

  Una Associació Especialitzada

  Les cèl·lules mare adultes estan sempre preparades per a entrar en acció i reparar teixits. La seua activitat és regulada per les cèl·lules en el seu microentorn (les cèl·lules nínxol) que els envien senyals. Una alteració en el desenvolupament de cèl·lules nínxol o mare pot causar malalties, incloent-hi el càncer. Per tant, els investigadors busquen entendre millor el desenvolupament d'aquests dos grups cel·lulars emprant un model de mosca de la fruita, específicament observant les cèl·lules mare del fol·licle i les cèl·lules nínxol als ovaris de les mosques de la fruita en desenvolupament. Usant microscòpia de fluorescència als ovaris en desenvolupament (a la imatge) extrets de mosques de la fruita modificades genèticament per a produir marcadors fluorescents per a tipus cel·lulars específics, trobaren que les cèl·lules mare (en verd) i les cèl·lules nínxol (en roig) es desenvolupen a partir de les mateixes cèl·lules precursores. A més, les cèl·lules van poder madurar en les seues diferents identitats a mesura que se separaven físicament al llarg de la longitud de l'ovari en desenvolupament, exposant-se a diferents senyals com a part del complex procés de desenvolupament.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Vídeo d'Amy Reilein i Helen V Kogan, i col·laboradors/es
  Department of Biological Sciences, Columbia University, NY, EUA
  Vídeo publicat sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, setembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.