• 11 de juliol de 2019

  L'Anatomia de la Vida

  L’exploració cerebral amb una resolució sense precedents mostra la complexa neuroanatomia del cervell del cadàver d’una dona de 58 anys, que van tractar amb una substància química i que si van prendre registres fotogràfics, contínuament, durant cinc dies amb un escàner personalitzat. La clau per a la seua alta resolució és el fet que l’exploració va durar molt més temps del que seria possible en una persona viva i no tenia el risc dels moviments que resultarien en una imatge borrosa. Els mètodes anteriors només van poder escanejar els teixits post-mortem en petites seccions. Tot el cervell d’aquest vídeo té teixit de dos tons. Una exploració típica d’un cervell viu mostra el teixit gris a la superfície externa del cervell, on les cèl·lules estan fortament empaquetades. Aquestes cèl·lules envien missatges al llarg de cables que estan recoberts de teixit gras i fan que les parts internes del cervell apareguen blanques. Ací, el contrast de l’escàner fa que els tons gris i blanc apareguen invertits. Aquest nou procediment podria ajudar els investigadors a identificar vincles entre l’anatomia del cervell i les malalties.

  Escrit per Deborah Oakley

  Vídeo del treball de Brian Edlow i col·laboradors
  Center for Neurotechnology and Neurorecovery, Massachusetts General Hospital, Department of Neurology, Boston, MA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en BioRxiv, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.