• 12 de juliol de 2019

  La Sang del Cervell

  El teu cervell representa el brain 2% del teu pes corporal però necessita el 20% del subministre de sang. Açò requerix una vasta xarxa de vasos sanguinis requires, una xarxa que el seu creixement durant el desenvolupament està regulat per proteïnes de senyalització, incloent les Wnt i les Frizzled. Les Wnt de les neurones s'unixen a les Frizzled dels vasos sanguinis per dirigir el seu creixement. Però hi ha diferents tipus de Wnts i de Frizzled; aleshores, ¿com es fa el correcte emparellament? Els investigadors s'han fixat en Reck, una proteïna que se sap que potencia la senyalització de Wnt7, i han alterat el seu gen en ratolins. Dues mutacions en particular han alterat la capacitat de Reck d'augmentar la senyalització de Wnt7a. La microscòpia de fluorescència de seccions de cervell de ratolins (a la imatge) va revelat que els mutants (a la part inferior) tenen defectes greus en el desenvolupament dels seus vasos sanguinis (de color rosa) i, a més, de les seues neurones (de color verd) en comparació amb els ratolins normals (a la part superior). Açò afig una peça més al trencaclosques de com es desenvolupa el subministrament de sang del nostre cervell.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge adaptada del treball de Chris Cho i col•laboradors
  Department of Molecular Biology and Genetics, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.