• 15 de desembre de 2016

  Lector de Codi de Barres

  Els tractaments personalitzats per als pacients de càncer poden combatre la malaltia d'una forma més efectiva, però trobar la medicació més adequada pot dur temps. Malgrat tot, una nova tècnica molt ràpida podria servir per testar múltiples tractaments en l'interior del tumor del pacient. Les medicines s'empaqueten dins de nanopartícules anomenades liposomes, i marcades amb un ''codi de barres d'ADN'' per a indicar quina medicació està dins. La solució completa, la qual pot contindre molts tractaments diferents, podria injectar-se al pacient. La imatge que es mostra és una cèl·lula de càncer de mama, amb el codi de barres d'ADN per al tractament del càncer en verd. Després d'un parell de dies, s'extrau una mostra de tumor i es llig el codi de barres d'ADN. El número del codi de barres d'un fàrmac que es troba en cèl·lules tumorals mortes, en contraposició a les vives, ens proporciona una idea de com d'efectiu és el tractament. Aquesta metodologia no s'ha provat en humans encara, però sembla molt prometedora.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de ZviYaari i col·laboradors
  Technion—Israel Institute of Technology, Haifa, Israel
  Imatge publicada originalmentsota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.