• 9 de novembre de 2017

  Lent Intel·ligent

  Aquesta no és una lent de contacte normal. A part dels anells metàl·lics i blaus –segur que per donar a qui les porta aspecte de cíborg– la lent està equipada amb sensors de pressió i amb la capacitat de transmetre dades de manera inalàmbrica. Actualment en les etapes primerenques dels assaigs clínics, l'aparell s'ha desenvolupat com una forma de mesurar contínuament canvis en la pressió intraocular (la pressió del fluid existent a l'interior de l'ull). Un increment crònic en aquesta pressió pot conduir a un glaucoma i, de manera associada, a la pèrdua de visió. Els pacients de glaucoma actualment avaluen la seua pressió ocular un parell de vegades a l'any amb una gran màquina anomenada tonòmetre. Però aquestes mesures tan breus i ocasionals poden perdre's les fluctuacions de pressió considerables que es donen en diferents moments del dia, o si el pacient està estressat, per exemple. La lent portable, per contra, podria aportar informació sobre la pressió al llarg de periodes extensos, oferint millors indicacions de la salut dels pacients i de tractaments apropiats.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de la University of Liverpool
  BIOEG Biomechanical Engineering Group, University of Liverpool, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Comunicat de premsa de la University of Liverpool, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.