• 10 de novembre de 2017

  Malestar Mitocondrial

  Quan estàs baix d'energia, és més difícil realitzar qualsevol cosa correctament. El mateix passa amb les teues cèl·lules, que compten amb l'energia produïda pels seus mitocondris. Les estructures dels mitocondris anomenades crestes creen les condicions necessàries per generar energia. Amb l'edat, els nostres mitocondris deixen de treballar tan bé. Llavors, ¿què els passa a les crestes? Els científics investiguen per tomografia crioelectrònica els mitocondris de ratolins i de mosques del vinagre. En mosques, els mitocondris joves tenien capes de crestes ben formades (fila superior), però els mitocondris vells, que no treballaven correctament, mostraven defectes, des de crestes circulars (baix a l'esquerra) fins crestes menudes desconnectades (baix a la dreta). En ratolins, no obstant això, alguns òrgans, com ara el cor, no mostraven canvis en els mitocondris amb l'edat, mentre que altres sí que ho feien, com el fetge. Com de complexe és un organisme i com de ben protegits estan els seus òrgans semblen afectar en la manera en què envellixen els mitocondris. Es necessita més investigació per descobrir què passa en un dels organismes més complexos: els humans.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Tobias Brandt i Arnaud Mourier, i col·laboradors
  Department of Structural Biology, Max-Planck-Institute of Biophysics, Frankfurt am Main, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.