• 1 de febrer de 2021

  Lliscant-se a Través de les Fissures

  Les parets microscòpiques fortifiquen els teus components corporals amb una forta desconfiança cap als forasters. Açò fa difícil la integració de recanvis a les parts danyades. Els investigadors estan intentant evitar estes barreres per a transplantar cèl·lules noves a ulls danyats. Este grup de cèl·lules s'agrupen entre elles com els fils d'una corda per formar el nervi òptic, connectant ull i cervell. Quan es danyen, no poden regenerar-se, per tant proporcionar recanvis cultivats recentment podria ser l'única opció per a restaurar la vista. Els investigadors que tractaren de transplantar cèl·lules en mostres d'ull de ratolí trobaren que no podien adaptar-se, i es quedaren formant una sola capa (en roig, dels 0 als 24 segons al vídeo). No obstant, unes poques cèl·lules transplantades pressionaren a través de la membrana protectora ocular on les mostres tenien xicotets talls residuals degut al procediment experimental, i començaren a acostumar-se (25-50 segons). Més experiments mostraren que la eliminació de dita capa millorà completament la integració de les cèl·lules transplantades. Evitar esta barrera podria permetre establir nous tractaments, proporcionant una benvinguda vista als pacients.

  Escrit per Anthony Lewis
  Vídeos de Kevin Y. Zhang i Caitlyn Tuffy, i col·laboradors
  Glaucoma Center of Excellence, Wilmer Eye Institute, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicada en Stem Cell Reports, gener de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.