• 22 d'agost de 2017

  Lliurament de Fetges

  Si el fetge d'algú està tan danyat que ja no pot funcionar com cal, un trasplantament de fetge podria ser l'única opció. Tanmateix, com que els òrgans de donants són escassos, els científics del món de la medicina regenerativa aborden aquest problema desenvolupant maneres d'utilitzar cèl·lules mare per reemplaçar i restaurar el teixit deteriorat. A la fotografia es veu un organoid de fetge, una massa de cèl·lules 3D en forma d’òrgan que es genera en cultiu, obtinguda per la inducció de cèl·lules mare per diferenciar-se utilitzant una senyalització molecular precisa. Aquests tipus d'organoids proporcionen als investigadors un entorn experimental ''amb vida'', que els permet obtindre una comprensió més profunda de com es desenvolupa el fetge humà. En aquesta ocasió, els investigadors van utilitzar la seqüenciació d'ARN per observar els gens, molècules de senyalització i els seus receptors per controlar les converses moleculars que es produeixen entre les cèl·lules hepàtiques en desenvolupament i el seu entorn. Aquests òrgans en miniatura aviat podrien ajudar amb el tractament de malalties hepàtiques.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del Cincinnati Children's Hospital/Max Planck Institute
  Max Planck Institute; Department of Regenerative Medicine, Yokohama City University Graduate School of Medicine, Japó i Department of Pediatrics, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.