• 29 de febrer de 2016

  Lluitant Contra la Malaltia de Batten

  La malaltia de Batten és una condició neurogenerativa devastadora i finalment mortal que generalment afecta els xiquets menuts. Els xiquets sans comencen a sofrir problemes de visió, canvis de comportament, dificultats en l'aprenentatge, i sovint convulsions. A continuació, es produeix el declivi del sistema locomotor i finalment els xiquets, que normalment no arriben als deu anys, es fan completament depenents dels seus cuidadors. Per sort, la malaltia de Batten, causada per una mutació en el gen TPP1, és extremadament rara. El fet de ser rara implica que no reba la quantitat d'interés i fons per a la investigació com reben, per exemple, el càncer o les malaties de cor. Amb tot, estan fent-se avanços, i aquest Dia de les Malalties Rares celebrem un avanç recent en teràpia gènica aconseguit en gossos amb aquesta malaltia. La foto és un tall del cervell d'un dels gossos tractats amb la terèpia i mostra que el producte del gen, TPP1 (blau), dins les neurones. La teràpia ha allargat i millorat la vida dels gossos malalts, oferint esperança per a futurs assajos en humans.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de L. Tecedor i B. L. Davidson
  The Children's Hospital of Philadelphia, PA, EUA
  Imatge mostrada amb permís de AAAS
  Publicat a Science Translational Medicine, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.