-
13 de setembre de 2017
Llums, Càmeres, CRISPR
Actualment els fitxers digitals com la música i les pel·lícules s'emmagatzemen en discs durs d’ordinadors i en servidors grans, però potser algun dia es podran emmagatzemar a l'interior de l'ADN de bacteris microscòpics. Aquestes imatges són d'una de les primeres pel·lícules que es van filmar: ‘Sallie Gardner al galop’, també coneguda com ‘El Cavall en Moviment’, creada pel fotògraf anglès Eadweard Muybridge l’any 1878. Les imatges es veuen granulades perquè les dades d'imatge han estat convertides en codi d'ADN, inserides en bacteris mitjançant una tècnica anomenada CRISPR, i posteriorment recuperades i reassemblades mitjançant la seqüenciació de l'ADN bacterià. Encara que no és exactament un èxit de taquilla, aquesta senzilla pel·lícula demostra que l'emmagatzematge basat en ADN funciona per escriure i llegir informació. Els investigadors esperen utilitzar una tecnologia similar per crear ‘pel·lícules de càmeres moleculars’, utilitzant cèl·lules bacterianes vives per controlar i registrar informació de l’ambient, com ara els nivells de contaminació, mitjançant l'enregistrament de la informació al seu ADN.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Seth L. Shipman i col·laboradors/es
Department of Genetics, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2017
Publicat en Nature, juliol de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.