• 14 de setembre de 2020

  Mandíbules Robòtiques

  És cert que el títol d'aquesta publicació sembla que pertany a una riscosa pel·lícula de taurons de ciència-ficció, però deixa les crispetes de costat, perquè al que es refereix de fet és a un dispositiu de mastegar robòtic completament genuí (en la imatge). Per què, us podeu preguntar, és necessari construir un robot per a realitzar una de les tasques més senzilles possibles conegudes per l'home? La resposta és que les empreses farmacèutiques estan ocupades amb el desenvolupament de xiclets medicats, i tindre una boca robòtica (que fins i tot conté saliva artificial) per provar i avaluar noves receptes de xiclets significa que es pot evitar la necessitat de subjectes humans en les fases inicials de recerca i desenvolupament. Les proves que van comprovar com el xilitol - un substitut del sucre - es va alliberar del xiclet en una boca humana en comparació amb l'orifici electrònic van mostrar que ambdós ho realitzaven de forma pareguda i per tant, que el mastegador motoritzat podria reemplaçar als subjectes reals.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge per Dr Kazem Alemzadeh
  Department of Mechanical Engineering, University of Bristol, Bristol, RU
  Drets de la imatge sota Dr Kazem Alemzadeh; reproduït amb permís
  Investigació publicada en IEEE Transactions in Biomedical Engineering, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.