• 15 de setembre de 2020

  Visió Expandida

  Els microscopistes s'esforcen per aconseguir una millor resolució - per veure millor els detalls de les imatges segons es va avançant en el coneixement de la vida. Però sempre existeixen límits, i la vida cel·lular sovint roman oculta dins de diminutes ultraestructures, aparentment invisibles. Encara que els microscopis electrònics sí que són capaços de visualitzar aquestes ultraestructures, són cars, pel que ací els investigadors han provat una tècnica diferent - en lloc de fer zoom, per què no provar de fer més gran la cèl·lula? Si la fem esclatar, els detalls que es troben dins es fan més fàcils de veure, com si es tractara d'una pinyata (però 20000 vegades més xicoteta). Aquesta nova forma de microscòpia d'expansió integra una cèl·lula cancerosa humana en un còctel de polímers que s'unflen, allargant la cèl·lula mentre que es mantenen algunes característiques importants de la maquinària de divisió cel·lular - els cromosomes (marcats en roig) i els microtúbuls (en blau) - al seu lloc. Aquestes tècniques es poden combinar amb microscopis confocals, permetent als laboratoris examinar aquestes esmunyedisses ultraestructures en cèl·lules sanes i malaltes, sense necessitat d'augmentar els costos.

  Escrit per John Ankers

  Imatge d'Ons M'Saad
  Department of Cell Biology, Yale School of Medicine, New Haven, CT, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.