• 3 de març de 2015

  Mantenint Callat al Càncer

  Quasi la meitat de tots els pacients amb càncer de còlon patixen una recaiguda després de la retirada del tumor perquè el càncer es metastatitza, el que significa que s'estén a altres parts del cos. Ara, els investigadors han trobat una manera d'identificar els pacients amb més risc de patir metàstasi, observant l'activitat dels gens del teixit que envolta el tumor, conegut com l'estroma. Bàsicament, si l'activitat gènica en l'estroma no s'altera pel càncer, aquest no s'haurà estés. Aquest descobriment podria conduir a una prova diagnòstica. D'altra banda, el mateix grup també està treballant per previndre la metàstasi. Estan utilitzant algunes substàncies per inhibir una hormona anomenada TGF-beta, la qual utilitzen les cèl·lules canceroses per comunicar-se amb l'entorn. Mitjançant l'ús de cèl·lules tumorals derivades de pacients i cultivades en plaques (a la foto), han demostrat que els seus inhibidors bloquegen el diàleg entre el tumor i l'estroma, de manera que es deté la progressió del càncer.

  Escrit per Daniel Cossins
  Imatge d'Alexandre Calon
  IRB, Barcelona, Espanya
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en Nature Genetics, febrer de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.