• 4 de març de 2015

  Òrgans en Xips

  Una gran part de la gestió de desastres implica planificar la resposta mèdica en una crisi; per exemple, la millor manera de tractar una persona exposada a elevats nivells de radiació. La preparació per a aquests esdeveniments pot ser complicada; ja que, clarament, no és ètic utilitzar humans o animals per provar dosis i tractaments de radiació. Tenint en compte això, els bioenginyers han començat a desenvolupar ''òrgans en xips'', la imatge ens mostra un pulmó humà simulat. El canal principal que passa pel centre del xip conté cèl·lules de pulmó que formen un límit entre el flux d'aire (verd) i el flux sanguini (roig), tal com en un pulmó real. Aquest xip representa la funció d'un pulmó humà, i fins i tot pot connectar-se a altres xips d'òrgans per formar un sistema biològic complet o ''cos'' humà. Els òrgans en xips permeten observar els efectes dels productes químics tòxics i proporcionar una gran defensa contra atacs químics o biològics.

  Escrit per Helen Thomas
  Imatge del Wyss Institute
  Harvard University
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group
  Originlament publicat en Nature, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.