-
17 de maig de 2020
Mantenint-se Connectats
"10 dits de la mà i 10 dits del peu" és un clàssic proverbi d'un metge satisfet després de nàixer un nadó sa, però les coses no són sempre tan clares. La sindactília és una condició on dos o més dígits es fusionen. Anteriorment es creia que això era el resultat d'una eliminació insuficient del teixit connectiu que existeix entre els dígits a mesura que creixen, però un nou estudi ha mostrat altres factors que també estan involucrats. Mitjançant el seguiment del desenvolupament dels peus d'un embrió de ratolí saludable (dreta) i el desenvolupament dels que manquen del gen clau GRHL3 (esquerra), s'observa que una pell exterior que es forma al voltat dels dígits creixents juga un paper important en la seua separació. Aquest factor clau ajuda a l'empenta de la capa externa entre els dígits per a així separar-los. GRHL3 també es troba implicat a la síndrome de Van der Woude, el qual es caracteritza per un paladar fes, i la comprensió de com i per què el desenvolupament no és correcte podria guiar la investigació en nous tractaments.
Escrit per Anthony Lewis
Vídeo del treball de Ghaidaa Kashgari i col·laboradors/es
Department of Biological Chemistry, School of Medicine, University of California, Irvine, Irvine, CA, EUA
Drets del vídeo reservats per Elsevier; reproduït ací amb permís
Publicat en Developmental Cell, març de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.