• 18 de maig de 2020

  Eureka!

  Estàs finalment resolent un misteri, trobant la teua manera d'escapar de l'habitació, pensant en el joc de paraules, i et venen a la ment tots els moments Ajà!, els quals se senten gratificants. Per a alguns, aquesta recompensa no només ve de reflexionar sobre un èxit, sinó que també ve directament del cervell. Els participants en un estudi recent van resoldre trencaclosques mentre portaven aquesta gorra d'electroencefalografia (EEG), amb els seus elèctrodes carregats amb un gel que ajudava a mesurar l'activitat cerebral. Els investigadors van veure com els patrons de l'activitat cerebral coincidien amb els moments "Eureka!". En algunes persones, però, això va estar immediatament seguit per una segona explosió d'activitat en el sistema de recompensa del cervell, la mateixa àrea cerebral que s'activa en resposta al plaer o a les substàncies addictives. Això pot ajudar a explicar per què algunes persones se senten atretes per les oportunitats de moments Eureka!, i per què el descobriment i la creativitat són característiques humanes tan prominents.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Drexel University
  Department of Psychology, Drexel University, Philadelphia, PA, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotógraf
  Investigació publicada a NeuroImage, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.