• 13 de desembre de 2017

  Mantenint-se en Seqüència

  Teclejar aquesta frase implica que el meu sistema nerviós coordine una seqüència d'esdeveniments complicada. ¿Com passa açò? Investigadors han cercat respostes a les mosques del vinagre, centrant-se en un altre comportament seqüencial –espolsar-se desprès de cobrir-se de pols. Les mosques sempre comencen pel cap, desprès l'abdomen, ales i esquena. Una via neural diferent coordina el sacseig de cada àrea. Utilitzant optogenètica, l’equip va activar aquestes vies (en verd a la foto) de manera selectiva, aplicant llum sobre les mosques, analitzant-les utilitzant microscòpia de fluorescència. Amb totes les vies activades simultàniament, les mosques van continuar començant el sacseig pel cap. Més indagació va suggerir que totes les vies estan preparades per a l’acció però, la que controla l'acció més important les reprimix. Una vegada aquesta acció està completada, es produix una altra ronda de competició amb la victòria de la via que controla la següent acció més important. Resolent açò en mosques pot ajudar a revelar com comportaments seqüencials encara més complexos es donen en humans.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Stefanie Hampel i col·laboradors
  Janelia Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, Ashburn, VA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, setembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.