• 12 de desembre de 2017

  A la Balança

  Una estructura utilitzada en la construcció de ponts que creuen canyons ha sigut transformada per una col·laboració entre físics i biòlegs en un conjunt de microbalances que poden pesar cèl·lules individuals. Aquestes balances són increiblement precises, detectant canvis de pes que són un bilió de vegades més menut que un rebló. La cèl·lula es pesa prop de l'extrem d'una peça allargada, anomenada voladís, que està ancorada per l'extrem contrari. Aquest aparell permet mesurar, de manera continuada, canvis minúsculs en el pes d'una cèl·lula. Podria ajudar a entendre com canvia la fisiologia interna de la cèl·lula durant malalties com el càncer o en resposta a tractaments amb medicines. Per provar-ho, l'equip va pesar una cèl·lula abans i després de la infecció amb un virus. Al principi, les balances detectaven el creixement cel·lular i un augment gradual en la massa. Però, desprès de la infecció aquest creixement es va aturar quan el virus va començar a segrestar els recursos de la cèl·lula.

  Escrit per Deborah Oakley
  Imatge del treball de David Martínez-Martin i Gotthold Fläschner, i col·laboradors. The University of Basel and ETH Zurich
  Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zurich, i Department of Biosystems Science and Engineering, Basel, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.