• 12 de desembre de 2017

  A la Balança

  Una estructura utilitzada en la construcció de ponts que creuen canyons ha sigut transformada per una col·laboració entre físics i biòlegs en un conjunt de microbalances que poden pesar cèl·lules individuals. Aquestes balances són increiblement precises, detectant canvis de pes que són un bilió de vegades més menut que un rebló. La cèl·lula es pesa prop de l'extrem d'una peça allargada, anomenada voladís, que està ancorada per l'extrem contrari. Aquest aparell permet mesurar, de manera continuada, canvis minúsculs en el pes d'una cèl·lula. Podria ajudar a entendre com canvia la fisiologia interna de la cèl·lula durant malalties com el càncer o en resposta a tractaments amb medicines. Per provar-ho, l'equip va pesar una cèl·lula abans i després de la infecció amb un virus. Al principi, les balances detectaven el creixement cel·lular i un augment gradual en la massa. Però, desprès de la infecció aquest creixement es va aturar quan el virus va començar a segrestar els recursos de la cèl·lula.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge del treball de David Martínez-Martin i Gotthold Fläschner, i col·laboradors. The University of Basel and ETH Zurich
  Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zurich, i Department of Biosystems Science and Engineering, Basel, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.