• 20 de maig de 2015

  Memòria Immunitària

  El nostre sistema immunitari recorda amenaces que ha identificat amb antelació, així pot reaccionar més ràpidament quan les torna a trobar. Els leucòcits anomenats limfòcits Tfh estan involucrats en açò ajudant altres tipus anomenats limfòcits B que produeixen anticossos, i etiqueten amenaces prèviament identificades per a la seua destrucció. Però no sabem el seu paper exacte. Els investigadors han fet un seguiment del limfòcits Tfh en acció, marcant-los amb una proteïna fluorescent que canvia el seu color després d'exposar-se a llum UV. Han trobat que quan reaccionen a una amenaça que reconeixen, els limfòcits Tfh (mostrats en roig) deixen el lloc en el gangli limfàtic on normalment es guarden –el centre germinal– (verd), i es mouen cap al mantell circumdant (morat) per ajudar altres cèl·lules. Tot i això, quan reconeixen una amenaça per primera vegada, es mantenen en el centre germinal. Poder fer un seguiment d'aquestes cèl·lules tan útils està ajudant a entendre com ens protegeixen de les malalties.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Dan Suan i col·laboradors
  Garvan Institute of Medical Research, Austràlia
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2015
  Investigació publicada en Immunity, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.