• 19 de juliol de 2020

  Menjar Sense Inhibicions

  Menjar un aliment deliciós és un dels grans plaers de la vida, però per a alguns cada mossegada és una dificultat i un risc. L'esofagitis eosinofíl·lica és una al·lèrgia alimentària crònica en la qual les cèl·lules immunitàries anomenades eosinòfils s'acumulen a l'esòfag (el tub entre la boca i l'estòmac) i desencadenen una reacció al·lèrgica. Investigadors han demostrat que els pacients amb aquesta malaltia manquen de SPINK7, una proteïna que inhibeix la descomposició prematura del material alimentici que pot danyar el recobriment de l'esòfag. Sense això, el recobriment desprotegit és degradat i els eosinòfils s'agrupen en la zona afectada, causant inflamació. Un nou estudi ha demostrat que tractar a ratolins amb un inhibidor substitut (cèl·lules unides a l'inhibidor en verd a l'esòfag del ratolí de la imatge) redueix els símptomes. El coneixement del mecanisme d'aquesta nova malaltia que afecta principalment a xiquets ens marca el camí cap al desenvolupament de tractaments.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Nurit P. Azouz i col·laboradors
  Division of Allergy and Immunology, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Department of Pediatrics, University of Cincinnati College of Medicine, Cincinnati, OH, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.