• 5 de novembre de 2015

  Examinant les Vies Respiratòries

  Per tal de desenvolupar millors tractaments per a malalties respiratòries, es necessita més informació sobre les cèl·lules implicades. Recentment, s'ha demostrat que el gen KIF7 té un paper clau en la funció i en el cicle de les cèl·lules en les nostres vies pulmonars respiratòries. És important des dels primers moments, garantint que les cèl·lules de l'embrió reben la informació que necessiten per a desenvolupar-se correctament, la comunicació per ''la senyalització hedgehog'' –anomenada així per un altre gen clau anomenat hedghog. Un gen KIF7 defectuós pot donar lloc a diversos trastorns respiratoris genètics, com l'asma, o pot ser responsable de malalties com el càncer de pulmó en un futur. Ara, els investigadors estan estudiant el gen KIF7 amb més detall. A la foto, apareix una secció del pulmó fetal amb marques fluorescents, mostrant el patró d'expressió de KIF7 en verd. Estudiar on el KIF7 es troba en resposta a una lesió pulmonar i a la regeneració és de particular interès ja que podria donar pistes per a una nova diana terapèutica per a les malalties pulmonars.

  Novembre és el mes de Consciènciació del Càncer de Pulmó (Lung Cancer Awareness) al Regne Unit.

  Escrit per Helen Thomas

  Image del treball de Garry Coles, Laurel Baglia i Kate Ackerman
  University of Rochester Medical Center, New York, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.