• 18 de gener de 2017

  Metall Pesant

  El crom s’utilitza en moltes indústries com al treball de l’acer i l’adobat de pells, pel que molts treballadors l’inhalen regularment. Tot i això, el crom pot formar molècules altament reactives dins els teixits, causant danys greus a les cèl·lules. Tests recents demostren que inhalar crom és inclús més perillós del que es pensava. A rates que inhalaren una forma de crom, s’ha trobat que causa lesions al cervell i els pulmons. Les rates perdien mobilitat, suggerint que el crom és tòxic per a les seues neurones. A més, les cèl·lules dels pulmons i el cervell expressaven marcadors moleculars que indiquen l'existència de lesions i l’intent per reparar-les. Un d’aquests marcadors – COX-2 – es mostra en marró a la secció que veiem d’un bronquíol, amb forma de flor. Més recerca serà necessària per determinar millor les maneres de protegir als treballadors front la seua exposició al crom, i reduir el risc de lesions posteriors a l’exposició.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball d'Abeer Salama, Rehab Hegazy i Azza Hassan
  Medical Division, National Research Centre, i Cairo University, Giza, Egipte
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, desembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.