• 14 de maig de 2017

  Millors Cervells amb Bananes

  Els primats, com els humans, han evolucionat cervells més grans als seus cossos en comparació amb altres animals de grandària semblant. Una teoria popular, per explicar-ho, suggerix que, a través del temps, les espècies més socials han desenvolupat cervells més grans. Ara, les investigacions suggerixen que els cervells més grans poden haver evolucionat abans en primates amb una dieta més nutritiva. L'estudi s'ha fixat en més de 140 espècies de primats, com el tití de la imatge. Es mostra que els primats que mengen fruits tenen cervells significativament més grans, en relació al seu cos, que aquells que només mengen fulles. Els investigadors suggerixen que els primats amb cervells grans van ser capaços d'alimentar-se de fruits i d'extraure'ls de les seues corfes. Açò pot haver generat animals més sans i més adequats per sobreviure i reproduir-se que aquells amb cervells més xicotets. Com el cervell va evolucionar amb concordància amb els hàbits alimenticis, els investigadors suggerixen que hi pot haver establert les bases per al desenvolupament d'habilitats socials per a més tard.

  Escrit per Charlotte Rose Davison

  Imatge de Flickr autor Tambako the Jaguar
  Investigació del Department of Anthropology, New York University, NY, EUA
  Imatge publicada a Flickr sota una llicència Creative Commons (BY-ND 2.0)
  Investigació publicada en Nature Ecology and Evolution, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.