• 14 de maig de 2017

    Millors Cervells amb Bananes

    Els primats, com els humans, han evolucionat cervells més grans als seus cossos en comparació amb altres animals de grandària semblant. Una teoria popular, per explicar-ho, suggerix que, a través del temps, les espècies més socials han desenvolupat cervells més grans. Ara, les investigacions suggerixen que els cervells més grans poden haver evolucionat abans en primates amb una dieta més nutritiva. L'estudi s'ha fixat en més de 140 espècies de primats, com el tití de la imatge. Es mostra que els primats que mengen fruits tenen cervells significativament més grans, en relació al seu cos, que aquells que només mengen fulles. Els investigadors suggerixen que els primats amb cervells grans van ser capaços d'alimentar-se de fruits i d'extraure'ls de les seues corfes. Açò pot haver generat animals més sans i més adequats per sobreviure i reproduir-se que aquells amb cervells més xicotets. Com el cervell va evolucionar amb concordància amb els hàbits alimenticis, els investigadors suggerixen que hi pot haver establert les bases per al desenvolupament d'habilitats socials per a més tard.

    Escrit per Charlotte Rose Davison
    Imatge de Flickr autor Tambako the Jaguar
    Investigació del Department of Anthropology, New York University, NY, EUA
    Imatge publicada a Flickr sota una llicència Creative Commons (BY-ND 2.0)
    Investigació publicada en Nature Ecology and Evolution, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.