-
3 de desembre de 2018
Mirant a Través de Tu
Per comprendre com funcionen els nostres òrgans i cèl·lules, hem de veure l’interior del cos, estimulant el desenvolupament de tècniques d'imatgeria cada cop més sofisticades, des dels rajos X fins als escàners de ressonància magnètica (IRM). Ara, un nou mètode permet als científics mirar directament a través del cos del ratolí mort, fent que els seus teixits siguen transparents. En essència, els dissolvents s'utilitzen per eliminar els greixos i els pigments, mentre fan que el cos siga rígid per preservar la seua organització interna, i els diminuts anticossos, coneguts com nanocossos, són injectats als vasos sanguinis per a marcar les cèl·lules d'interès. Denominada vDISCO, aquesta tècnica pot revelar estructures profundes dins del cos amb un detall extraordinari, com el sistema nerviós complet, que es mostra a dalt en color verd. En una de les moltes aplicacions potencials, vDISCO està ajudant als investigadors a descobrir com, les lesions al cervell o la medul·la espinal, podrien afectar a altres parts del sistema nerviós, informació que en última instància podria conduir a un tractament millorat per als pacients amb traumes.
Escrit per Emmanuelle Briolat
Vídeo adaptat del treball de Ruiyao Cai i Chenchen Pan i col·laboradors/es
Institute for Stroke and Dementia Research, Klinikum der Universität München, Ludwig-Maximilians University Munich, Alemanya
Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC 4.0)
Publicat en BioRxiv, juliol de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.